Tafelblad visgraat

Op zoek naar een makkelijke manier om een visgraatmotief aan je tafelblad toe te voegen? Zoek niet verder! In dit blogartikel leggen we uit hoe je een eenvoudig visgraatmotief maakt met hout en enkele basismaterialen. Je hebt een paar gereedschappen en materialen nodig, maar het resultaat zal het zeker waard zijn. Laten we beginnen!

Hoe maak je een visgraatmotief met hout en wat basismaterialen

Voor dit project heb je een paar gereedschappen en materialen nodig, maar het resultaat zal de moeite waard zijn. Laten we beginnen! MATERIALEN & GEREEDSCHAP: Hout, beits en afwerking, inbinden Je hebt nodig: Hout, Beits & Afwerking, Inbinden Houtbeits – 1/4″ breed, 2″ lang, Hightech Dik canvas of doek – 1/4″ dik Stoffenlijm – 2 stroken Verf – 1 fles voor de bovenkant, 1 fles voor de onderkant Bindmateriaal – 1″ breed, 2″-3″ lang, Naturel, Groen, Rood, Blauw, Paars, Wit, Oranje, en Zwart voor het visgraatmotief

Sjabloneren is de sleutel tot dit project.

Voor dit project heb je een paar gereedschappen en materialen nodig, maar het resultaat zal de moeite waard zijn. Laten we beginnen. Sjabloneren is het uitknippen van een motief op papier of canvas en dan de overgetrokken afbeelding gebruiken als een gids om het motief te maken. Er zijn veel verschillende soorten sjabloneren, maar wij gebruiken een visgraatmotief omdat dat heel gemakkelijk te tekenen is en de meeste houtbewerkers een gelijkaardig patroon kunnen maken. Je kan kiezen om je ontwerp op papier of canvas na te tekenen, maar als je canvas gebruikt, zorg er dan voor dat je het met een fijne puntige pen tekent omdat de inkt niet goed genoeg aan het canvas blijft kleven om een patroon te maken. Als je geen tijd wilt besteden aan het overtrekken van je ontwerp, kun je ook voorgetekende patronen kopen. Als je besluit te kiezen voor voorgetekende patronen, zorg er dan voor dat je je onderzoek doet en een bedrijf vindt dat kwaliteitsontwerpen produceert. Je zult er zeker van willen zijn dat het materiaal duurzaam genoeg is om de ontberingen van het dagelijks gebruik aan te kunnen, maar ook gemakkelijk genoeg te onderhouden is zodat je eindproduct er niet goedkoop uitziet. Als je deze weg inslaat, zul je het makkelijker hebben om je aan je ontwerp te houden omdat je het drukwerk zelf doet.

De stukken voor de vlek rangschikken

Voor deze stap gebruiken we de stukken die we al gemaakt hebben om ze in een visgraatmotief te schikken. Begin met het overlappen van beide stukken met 1/4″ en stapel ze op de werktafel. Leg vervolgens je x-acto mesje in de richting van de houtnerf en snijd met het mesje een klein vierkantje uit het canvas of papier. Zodra u uw snede hebt gemaakt, gebruikt u het mes om de stukken op te tillen, zodat ze gelijk liggen. Blijf de stukjes optillen en verplaatsen tot je een patroon hebt gemaakt. Gebruik de waterverfpigmenten in het visgraatmotief om het onderste stuk van je visgraatmotief te versieren. Om het af te maken maak je de stukken nat en draai je ze om, zodat de pigmenten beter hechten.